De Commandotrui biedt een stoere look op de werkplaats

Als je de algemene werkomstandigheden van een legercommando in beschouwing neemt, dan kun je je voorstellen dat een commandotrui een uiterst nuttig en stevig stukje kleding is. Hierdoor is het ook niet zo gek dat men dit model trui heeft overgenomen voor andere beroepen.

 

Het specifieke van een commandotrui

Een trui doe je aan als je je warm wilt houden, maar een jas net iets te warm is of niet handig in het werk wat je doet. Dat geldt zeker voor een commandotrui. Goed materiaal, gebreide wol in combinatie met acryl of polyester bieden niet alleen bescherming tegen de koude, maar zijn ook ademend, zodat je er niet al te snel in gaat zweten.

 

 

Het is, al eerder genoemd, een stevige trui met lange mouwen met elastische uiteinden. Zo blijft de mouw goed zitten en kan er geen koude lucht naar binnen. Er zijn ook verstevigingen bij de ellebogen en de schouders, plaatsen die bij een aantal taken extra belast worden. Epauletten maken de commandotrui af, maar die zijn niet echt noodzakelijk.

 

De look, de uitstraling van een commandotrui

Hoewel dergelijke truien vaak te vinden zijn in de sectie werktruien of in een legerdumpstore, kun je ze natuurlijk ook gewoon dragen omdat je ze mooi of stoer vindt staan. Op zich zou het best zo zijn dat commandotruien ook in gewone kledingzaken te verkrijgen zijn, maar als je het als werktrui aanschaft, dan weet je dat je kwaliteit krijgt. Door die kwaliteit kun je de trui als modern kledingstuk dragen, maar door zijn multifunctionaliteit ook als je buiten in de tuin werkt of andere karweitjes op moet knappen.

 

werktruien

 

De commandotrui is de werktrui voor dit onderdeel van het leger, maar kan uitstekend gedragen worden bij allerlei andere werkzaamheden, waarbij je comfortabel je taken wilt kunnen uitvoeren.