Help, ik heb een nieuw kledingrek nodig!

Als je niet toevallig schatrijk bent en drie inloopkasten en een schoenenkamer bezit, maar wél graag goed en modieus gekleed gaat, herken je vast en zeker het opbergprobleem. Op een dag kom je na een dagje shoppen met je nieuwe aanwinsten thuis en je kunt ze niet kwijt. Je kledingkast puilt uit en je krijgt er echt geen nieuwe klerenhanger meer bij op het kledingrek. Help! Waar laat je dat nieuwe leuke overhemd of dat sexy zomerjurkje dat je toch echt niet opgefrommeld in een hoekje wilt stoppen? Hoogste tijd om een nieuw kledingrek te kopen!

Kledingrek

Wat je situatie ook is, je moet een kast of kledingrek hebben

Misschien is dit jouw situatie: je begint helemaal opnieuw, je hebt eindelijk je eigen woonruimte gevonden zodat je uit je kleine studentenkamertje weg kunt. Straks heb je de ruimte om gewoon een ruime kledingkast neer te zetten in plaats van een open kledingrek aan het voeteneind van je bed, waar je minstens één keer per week per ongeluk iets van af schopte in je slaap.
Het kan ook zijn dat je gaat trouwen of samenwonen en het samen eens moet worden over de inrichting van een heel huis. Van de kapstok bij de voordeur tot de hang- en legkast in de slaapkamer. Welke plaats gaan jouw kledingrekken krijgen in het gezamenlijke plan? Of je gaat juist voor het eerst zelfstandig op kamers. Wat je situatie ook is, je hebt een kast of kledingrek nodig om je kleren op te bergen.

Kledingrek kopen via internet

Als je er even voor gaat zitten heb je in een paar minuutjes een kledingrek gevonden op internet. Je hebt al een rek voor minder dan twee tientjes. Doe hem in je winkelwagentje, reken af en de volgende dag staat er al iemand met jouw nieuwe kledingrek op de stoep. Maar ten eerste draai je op deze manier alle voorpret de nek om. Het is natuurlijk veel leuker om samen met je partner of met je beste vriendin eerst eens op te gaan zoeken wat eigenlijk alle mogelijkheden zijn. En dan is het ook wel slim om vooraf even een paar dingen te bedenken waar je rekening mee moet houden. Anders krijg je voor je het weet een kledingrek in huis dat eigenlijk toch niet helemaal de bedoeling was. Net even te groot of te klein misschien, of te laag of met de verkeerde kleur.

Soorten en maten

Je hebt kledingrekken in soorten en maten. Zoek jij een stevig, onverwoestbaar exemplaar of wil je gewoon iets simpels voor zo weinig mogelijk geld? Moet het precies in die hoek tussen die kast en dat muurtje passen? Dan is het belangrijk om goed op de maten te letten. Als je het kledingrek naar voren wilt kunnen trekken om een beter overzicht te hebben, is het handig als er zwenkwieltjes onder zitten. Voor sommige ruimtes is het praktisch als een kledingrek in hoogte verstelbaar is. En dan kun je nog kiezen tussen een open rek waarin je kleding vrolijk te kijk hangt of eentje met textiel er omheen, al of niet met een mooie print.

Hoeveel kledingrekken passen er in jouw slaapkamer?

Je meest gedragen kledingstukken wil je natuurlijk het liefst in de buurt hebben. Van een kledingrek op je slaapkamer kies je meteen als je uit je bed stapt je outfit voor vandaag. Maar wie heeft er een slaapkamer waar je zomaar even een paar extra kledingrekken in kwijt kunt? Heb je een heel kleine kamer, of hou je je slaapkamer liever zo leeg mogelijk, dan kun je werken met een dressboy. Je kiest ’s avonds die kleren uit die je de volgende dag wilt aantrekken en dat hang je met accessoires en al op de dressboy of misschien op een eenvoudige, staande kapstok. De rest van je kleding kan dan op een andere plek opgeborgen zijn, maar wat je nodig hebt, heb je ’s morgens meteen bij de hand.

Een rek of doos voor “vergeten kleding”

Ben je zo’n enthousiaste shopper dat je slaapkamer helemaal is volgepropt, dan is het nog niet zo gek om je minst favoriete outfits voorlopig te verbannen naar een plek waar nog wél een kledingrek past. Een zolder, een kelder of een rommelhok misschien. Is een ruimte stoffig? Dan kun je ook in plaats van een kledingrek opbergmanden of dozen overwegen. Het leuke is dat je kleding die een tijdje uit zicht is, een beetje vergeet. In een nieuw seizoen kun je oudere bloesjes of accessoires ineens weer verrassend leuk vinden. Haal op een dag de hele boel tevoorschijn, organiseer een kijk- en ruildag met vriendinnen en breng elkaar op ideeën voor nieuwe combinaties.