Online​ ​shoppen​ ​voor​ ​kleding​ ​-​ ​de​ ​valkuilen

Het is voor ons mannen een stuk makkelijker geworden om presentabel voor de dag te komen. De online kledingwinkels hebben ons leven veranderd. Geen ellenlange rijen en zweterige pashokjes meer!

Er zijn echter wel een aantal dingen die je in de gaten moet houden als je online op zoek gaat naar een nieuwe outfit.

De productfoto’s

Kies een webshop die veel aandacht heeft besteed aan de productfoto’s. Meerdere foto’s genomen uit verschillende hoeken geven je een beter beeld van het product. Maar zelfs dan kan het nog misgaan; als de foto’s namelijk bij een verkeerd licht zijn genomen, zullen de kleuren anders lijken.

Kijk dus goed naar de recensies van een winkel en bekijk enkele producten voor je besluit een bestelling te plaatsen. Wil je weten hoe productfoto’s eruit horen te zien? Neem dan eens een kijkje bij deze webshop met heren accessoires.

De maattabel

Om te beginnen is het natuurlijk wel zaak dat je weet welke maat je moet hebben; dit is een kwestie van opmeten en eventueel je maat omrekenen naar de juiste. Vergelijk je maten altijd met de maattabel op de website, er worden namelijk niet altijd dezelfde richtlijnen gehanteerd.

Ook hier is het dus per webwinkel afhankelijk hoe betrouwbaar de productinformatie is. Ben je er niet zeker van of een product zal passen, aarzel dan niet om met de klantenservice contact op te nemen; zij kunnen je meestal meer informatie geven.

Retourvoorwaarden

Ook al heb je alles goed uitgezocht, het kan altijd voorkomen dat het product niet helemaal naar wens is. Het is handig om van te voren uit te zoeken wat de retourvoorwaarden zijn, zo voorkom je ongewenste verrassingen.

Check hoe je het pakketje kunt retourneren en binnen hoeveel dagen. Dit kan namelijk variëren van 7 tot 30 dagen. Ook al is dit niet nodig, het is altijd even handig om te laten weten dat je het product terugstuurt, dit komt vertraging bij het verwerken van je retournering.