René Lacoste: Sporter en uitvinder

De naam Lacoste zal bij ieder een belletje doen rinkelen. Zo kan je verbanden leggen met tennissen, een groene krokodil of de polo. René Lacoste is de oprichter van het kledingbedrijf Lacoste, maar dat is niet alles. Zo was hij ook een zeer beroemde tennisser en heeft hij een aantal producten binnen de tenniswereld uitgevonden. Één daarvan is de Lacoste polo. Ieder zal deze polo kennen als het spierwitte t-shirt met kraag en knoopjes, met als logo een groene krokodil. Tegenwoordig is de polo niet alleen bekend als product van Lacoste, maar is het een basic kledingstuk geworden dat in elke kledingwinkel verkocht wordt.

Uitvindingen

René Lacoste heeft naast de polo ook andere dingen uitgevonden. Zo heeft hij het ballenkanon ontdekt, waarmee tennissers solo kunnen trainen. Ook de groeven in de handgreep van het tennisracket is iets wat René Lacoste bedacht heeft. Dit heeft hij verder ontwikkeld en uiteindelijk heeft René Lacoste het metalen racket uitgevonden. Dit racket zorgde ervoor dat de snaren niet te veel trilden, waardoor het slaan van de ballen met het racket preciezer werd.

Het kledingbedrijf Lacoste

René Lacoste heeft zijn Lacoste polo tot een succes gemaakt door een samenwerking aan te gaan met André Giller, die eigenaar was van een kledingfabriek. Samen hebben ze de polo ontwikkeld en op de markt gebracht. Dit is de doorbraak geweest voor René Lacoste als ondernemer, want tot op de dag van vandaag is het bedrijf Lacoste een winstgevende organisatie met verschillende producten en afzetmarkten. Daarnaast heeft René Lacoste een gat in de markt geslagen met de polo, want ook andere kledingbedrijven hebben de polo in de collectie, waarmee de Lacoste polo een nieuw soort kledingstuk is geworden dat wordt gezien als één van de belangrijkste basic kledingstukken voor in de kast. Zo zal iedereen wel eens een polo in bezit hebben gehad